Wat vertelt ons de oude deur? Wie kent de herinneringen? En verbergt de sleutel van de liefde, die men hier achter vond? Wat zijn de sporen van verdriet en geluk? Wie zijn de mensen hier geboren of gestorven? Ik weet niet of ik alle boodschappen kan lezen........

uit 2009 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

In de tijd van (2)

2020

In navolging van de 'Oldehove' nu de 'Bonifatiustoren'. Ik zag hem vroeger elke dag vanuit ons huis en zag de spits zelfs vallen in de storm van 1976. Net als de Oldehove geschilderd op een oude schoolkaart van 'het beloofde land'

De lege stoel

2016

De stoel die voortaan leeg blijft.2016-1-10

In de tijd van

2016

Ut moest er nou mar us fan komme; de oldehove skildert! Op een oude schoolkaart van 'het beloofde land' Leeuwarden de stad met die mooie scheve toren, waar onze herinneringen liggen, we naar school gingen, de liefde vonden en die in 2018 culturele hoofdstad is.

Verloren tijd

2010

Verloren tijd. De sleutel hangt er nog, maar ik vind er niks meer....... Alleen de buitenkant roept herinnerinngen op aan de tijd die ik er vroeger heb doorgebracht.

Verloren tijd 2

2010

Verloren tijd. Kwijtgeraakt..... De sleutel hangt nog op de zelfde plek, maar verder vind ik niets terug van die tijd waaraan ik zulke goede heinneringen heb.

Wjerskyn

2010

Werk in acryl. Gezien bij de kunstmaand Ameland. In een glazen container op het strand, prachtig glas in organische vormen. We maken zelf deel uit van de voorstelling, door de weerspiegeling in één van de schelpen.

Zelfreflectie

2010

Jezelf zien zoals je werkelijk bent. Door alle lagen van glanzende vernis, plamuur, beschadigingen en weer herstellen, bekeken door de engte van het sleutelgat . De overgang  tussen binnen en buiten. 

Deur in Assisi

2009

Verdwaald in de herinneringen van de oude deur.

Folgje

2009

Schoorvoetend stappen wij het verleden in.

Kerkdeur Ryptsjerk

2009

In de oude kerkdeur vind je ,op de plaats van het slot, twee elkaar overlappende harten. Het symbool van de liefde. Daar voorlangs de kling, een cirkel, het symbool van oneindigheid.  

Út 'e skuon.

2011

Vakantie-aquarel.

Nammeleasen fan'e nacht.

2009

Naamlozen van de nacht.Wie weet hoe ze heten, en waar ze vandaan komen of naartoe gaan?

De oude deur.

2009

Wie kent de geschiedenis van de oude deur. Hoeveel liefde, verdriet, leven, dood, warmte en kou heeft hij gekend.Hoeveel mensen tastten naar de klink om hem te openen of te sluiten.