Geinspireerd op de verweerde muren van de Ponte Vecchio te Florence en levenssymbolen.

uit 2006 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Frijheid

2020

Bewerkt hout, met symbolen van vrijheid.

Alles heeft zijn tijd

2017

Kunstwerk in opdracht gemaakt voor de gedenkhoek in de PKN kerk te Tytsjerk. Cirkel symboliseert de eeuwigheid, heeft lichte en donkere delen die staan voor blijheid en feest of rouw en verdriet. Twee harten van de liefde, ringen van trouw, schelp voor geboorte, duivenveertjes voor vrede, schelp met parel: opstanding, water wast ons schoon. 

Zonnewijzer Vijversburg

2015

Tel alleen de heldere dagen En.....raak niet uitgeteld. Detail zonnewijzer Vijversburg

Symboolcirkel kleurig

2014

De cirkel kent geen begin en eind. De kleuren blauw en wit - voor lucht en water, met daarin luchtbellen en veertje als symbool voor vrijheid, en schelpjes, zoutkorrels en glans van zilver : leven. De kleur groen is kleur van hoop en staat voor aarde met boomschors en blaadjes.De oranje-rode kleur is vuur- warmte. De roosjes en bloemen zijn voor vrolijkheid en de harten van de liefde. Het klokje is voor de tijd. De sleutel is symbool voor de toekomst die open ligt.

Sa 't giet

2012

Zoals het gaat in het leven. De circel is rond. De tijd staat niet stil, maar sta eens stil bij de tijd.Elke fase brengt z'n beroerselen met zich mee.

Symboolcirkel

2011

De circel kent geen begin en einde.  In de circel zijn de vier elementen verwerkt. Kleuren: blauw( lucht en water) en omber (aarde en vuur) Aarde wordt verbeeld door zand, boomschors, steentjes. Vuur door verbrand hout en as. Lucht bestaat uit luchtbellen en veertjes. Water door de glans van zilverfolie, zoutkorrels en schelpen.

Levenscirkel

2010

De cirkel kent geen begin en eind. Hij bestaat uit lichte en donkere stukken. Verwerkt zijn oa. harten,twee ringen, een ketting, glans van aluminium en hout,  als teken van het vuur van de liefde. Glasscherven en splinters staan voor de scherpe kanten van het leven. As en stof symboliseren de vergankelijkheid. De bruine kleur en het blauw respectievelijk het aardse en het hemelse.

Advent

2006

Uitzien -in donkere dagen- naar licht, naar leven, een nieuw begin van hoop en liefde. Kijken naar; een kaars, een ster, verwachting van een nieuw jaar.

40-dagentijd

2007

Symbolen als:tralies,woestijnzand,stenen en krassen,verwijzen naar gebondenheid,eenzaamheid en inkeer. De vlinder,harten en licht staan symbool voor bevrijding en pasen.